ŠKODA akkumulátor technológia

Tisztán elektromos meghajtás (BEV)
A 100%-ban elektromos meghajtású autók kizárólag elektromotort használnak az utazás során. Az akkumulátor töltése otthoni és utcai töltők segítségével lehetséges. Az elektromos járművek legnagyobb előnye, hogy nincs helyikárosanyag- kibocsátásuk, csendes a működésük, rendkívül dinamikusak és a szervizköltségük elenyésző.

Plug-in Hybrid meghajtás (PHEV)
A plug-in Hybridek abban különböznek a tisztán elektromos autóktól (BEV), hogy a klasszikus belső égésű erőforrás egy elektromos motorral dolgozik össze. Ez utóbbi külső elektromos forrásról tölthető. A PHEV modellek kizárólag elektromos meghajtásban is használhatóak. A hatótávuk ez esetben 50-60 kilométerre korlátozódik. A két motor együttes használata alacsonyabb üzemanyag-fogyasztást tesz lehetővé. 

Mild-hybrid meghajtás (MHEV)
Az erőforrás belsőégésű része a megszokott alapokra épül. Ám nagy különbség, hogy a benne megtalálható generátor képes villanymotorként is üzemelni, ekkor a 48 V-os Li-ion akkumulátort nem táplálja, hanem felveszi belőle az energiát. Ez a megoldás növeli az autó teljesítményét, főként alacsonyabb fordulatszámon, illetve csökkenti az üzemanyag-fogyasztást is.

 

HOME CHARGING

Még soha nem volt ilyen egyszerű tölteni!
Töltsd fel autódat otthonról egyszerűen és kényelmesen.

 

ŠKODA iV CHARGER

A ŠKODA iV töltőjével otthon vagy akár a munkahelyeden is könnyen feltöltheted a ŠKODA elektromos modelleidet.

A falra szerelhető iV Charger jelenleg három változatban kapható, melyek mindegyike akár 11 kW teljesítmény leadására képes. A töltőnek van az internetre csatlakoztatható változata, így akár mobilalkalmazás segítségével vezérelheted. A csúcsváltozatba épített egyedi mérő segítségével pedig könnyen számontarthatod a fogyasztott áram mennyiségét is.

A ŠKODA iV töltő telepítését minden esetben gondos otthoni felmérés előzi meg, amit a telepítés követ. A további szolgáltatásokról érdeklődj a ŠKODA márkakereskedéseinkben! 

 

VEDD KEZEDBE AZ IRÁNYÍTÁST: POWERPASS

A Powerpass kártyával könnyen és egyszerűen használhatod a legtöbb nyilvános töltőt. Igen, egyetlen egy kártyával. És ez még nem minden! A töltési adatokat, illetve befizetéseket a hozzá kapcsolódó mobil alkalmazásban gyorsan ellenőrizheted és áttekintheted. A Powerpass az ENYAQ iV megjelenése óta elérhető, és hozzáférést biztosít az IONITY gyorstöltő hálózatához is.

A Powerpass a Volkswagen Group Charging GmbH által nyújtott szolgáltatás. A részletekről érdeklődj a ŠKODA márkakereskedéseinkben!

*A rendelkezésre álló maximális elektromos teljesítmény bizonyos esetekben korlátozott lehet. Az egyes vezetési helyzetekben rendelkezésre álló teljesítmény nagysága különböző tényezőktől függ, ilyen például a környezeti hőmérséklet, a nagyfeszültségű akkumulátor töltöttségi állapota, illetve a nagyfeszültségű akkumulátor hőmérséklete, degradációja és kora. Tájékoztatjuk, hogy a Škoda plug-in hybrid modellek ideiglenesen nem érhetőek el.